Кои сме ние

Училище за мода

Accademia del Lusso е училище за мода, което провежда висшето обучение по иновативен и креативен начин. От 2005 г. е средище на нуждите на пазара на труда – търсещ все по-специфични професионални профили – и стремежите на онези, които желаят да направят кариера в сферата на големите модни марки, лукса и висшата класа. Не случайно официалното седалище на Академията се намира именно на ул. Монтенаполеоне в Милано, задължителна спирка на всички онези, които искат да работят като истински професионалисти в сферата.

Целта на Accademia del Lusso е да формира основните професионални профили от бранша, от модата до маркетинга, от продуктовия мениджмънт до модния дизайн и модната комуникация, поддържайки винаги постоянен контакт със бизнес средите. За да осигури на студентите една авангардна подготовка, институтът подновява и актуализира постоянно своето образователно предлагане.

Курсовете на обучение са иновативни, тъй като смесват създаването и проектирането и се основават на редуването на три основни момента: познание, приложимост, бит.

Луксът: един пазар в постоянен растеж

Специалността на училището за мода е креативността насочена към лукса, един избор, който се заражда от две базови мотивации: първата е, че пазарът за луксозни стоки представлява за Италия и целия свят един постоянно растящ бизнес с темпове на развитие надвишаващи тези на всички останали пазари. Втората мотивация е породена от един чисто оперативен аспект: трудността на младите да преминат през филтрите, които възпрепятстват навлизането им в тези сектори, които често се явяват прекалено затворени и лични.

Поискайте информация сега!