Визуален Мърчъндайзинг

Професионален курс по мода

Структура

Продължителност на курса: варира от минимум 6 месеца до максимум 8 месеца. Посещението е задължително и може да се избира между два начина на преподаване: колективно или самостоятелно.

Местоположение

Милано - Рим - Белград - София

Цена

6.900 евро

Цели

Сред отделните модни курсове на Accademia del Lusso, този по Визуален Мърчъндайзинг има за цел да обучи решаващи фигури от “fashion retail”, един от най-големите лостове за развитие на фирмите. Независимо от това как се извършва дистрибуцията, ключът към успеха на дадена фирма е нейният продажбен пункт, който черпи силата си от притегателната атмосфера и професионалният и надъхан екип.

След трескавия период на кампанията за продажба в шоу-румите, продуктът преминава от ревютата към витрините на магазините по целия свят. Когато модата стигне до магазина, е подложена на внимателното изследване от потребителя, който решава дали да си купи, или не, продукта. Този ритуал за магазините е ежедневие; за модните производители обаче, той се появява четири пъти в годината, през периодите съвпадащи със сезоните: есен-зима и пролет-лято, за мъжка, дамска, детска мода и аксесоари. Това са четирите повратни момента, които определят успеха на дадена компания.

Компанията продава на своите клиенти, които са магазините, и всичко зависи от избраната система на дистрибуция. Всяка компания разпределя продуктите по два начина: пряко, използвайки т.нар. flagshop store (магазини флагове), store (големи продажбени пунктове); shop in shop (магазини с ограничена площ, намиращи се в големи пространства) и непряка чрез традиционните големи складове, аутлети и корнери.

Едно училище за мода, като Accademia del Lusso, е в състояние да предостави всички необходими инструменти за работа в този отрасъл.

Професионалисти в областта

Курсът подготвя фигури като Визуален Мърчъндайзер, Отговорник Шоу-Рум, Отговорник Продажбен Пункт, Аранжор на Витрини.

Поискайте информация сега!