Модно редактиране

Курс по журналистика в модата – Модно Издателство

Структура

Продължителност на курса: варира от минимум 6 месеца до максимум 8 месеца. Посещението е задължително и може да се избира между два начина на преподаване: колективно или индивидуално.

Местоположение

Милано - Рим - Белград - София

Цели

Модният курс по Модно редактиране на Accademia del Lusso, има за цел да обучи професионалисти, които искат да навлязат в света на издателството и да се внедрят успешно в сферата на журналистиката. Тези професионални фигури трябва да са в състояние да организират и планират рубриките и фотографиите, които ще се публикуват, да пишат статии и интервюта.

Модата е един сложен феномен, тя е огледало на социалните и вкусови промени; не се състои само от платове и дрехи, стилисти и подиуми, а и от бизнес, в който участват активно всички членове на потребителското общество, в частност знаменитости от киното, музиката и телевизията. Зад работата на стилистите се движи един паралелен свят - този на фирмите, който разраства бизнеса си, и затова трябва да набляга на популярността. Това означава, да инвестира в прояви, събития, интервюта, телевизионни пространства, клипове и присъствие във вестниците. Предлагането на издателски продукти в сферата на модата е изключително голямо, затова вестникарските издания имат все повече нужда от подготвени проактивни и аналитични професионалисти.

Професионалисти в областта

Най-тясно свързаните дейности с визията на продуктите зависят от Модния Стилист, който се грижи за колекцията и информира за тяхното съдържание по време на ревюта, представителни събития или рекламни кампании. В частност неговата задача е да интерпретира по креативен, но преди всичко търговски, начин концепцията на дадена колекция, характеризирайки нейната визия. Този професионалист работи и в модните редакции, занимавайки се с организацията и планирането на рубриките и снимковите материали.

Курсът има за цел да обучи по-конкретно фигури като Моден Издател, Моден Стилист, Моден Директор, Моден Журналист и Редактор.

Поискайте информация сега!